Tevékenységeink:


Vesebeteg nyaralás :

A mûvesekezelésre szoruló vesebetegek életminõségét az alapproblémán kívül sok egyéb körülmény is hátrányosan befolyásolja. (gyógyszerek okozta mellékhatások, rendszeres szállítással járó gondok, diéta betartása és ennek következményei, anyagi problémák stb.)

A mûveseállomásra járás és ennek monotonitása, a kezelõszemélyzettel való kapcsolattartás és az esetleges súrlódások - a kiszolgáltatottság érzése együttesen kitörési lehetõség hiányában konfliktushoz vezethet. Szükség van idõnként valami változatosságra, valamire, ami megtöri ezt a kényszerpályát. A Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége és cégünk együttmûködése eredményeképpen 1993 óta minden nyáron lehetõsége van a vesebetegeknek szervezett nyaralásra. Kiválasztjuk a betegek igényeinek legjobban megfelelõ helyszínt, megépítjük az ingatlan területén az ideiglenes mûveseállomást (ÁNTSZ elõírásai és engedélye alapján) biztosítjuk a betegellátás feltételeit, megszervezzük a nyaralás feltételeit.

A VORSZ a tagszervezetei által hirdeti ki a lehetõséget, a turnusok idõbesztását. A turnusbeosztás szervezési - orvosszakmai érvek alapján a beteg kívánságának figyelembevételével történik. A beteget kezelõ mûveseállomás adja meg azokat az információkat, melyek alapján és azzal összhangban történik az ideiglenes állomáson a dialíziskezelés.

Adatlap a nyaraló vesebetegek mûvesekezeléshez


Képek Elõzmények
Főoldalakut dializisakut plasmapheresisBetegszallitasVesebeteg nyaralasdeutschenglish